Ismét vizsgálódnak az M6-os építésénél

Vágólapra másolva!
Az M6-os autópálya a Szekszárd és Bóly közötti szakaszának építése közben kiderült szabálytalanságok miatt vizsgálódik az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség. Korábban 38 munkáltató közül harmincnál találtak munkaügyi szabálytalanságot, a munkavállalók fele pedig feketén dolgozott. 
Vágólapra másolva!

Vizsgálatot indított az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) az M6-os autópálya Szekszárd és Bóly közötti szakaszának építése közben kiderült szabálytalanságok miatt.

Gedeon András a szervezet szóvivője szerint a vizsgálatot az OMMF Dél-dunántúli Munkavédelmi Felügyelősége végzi majd, oda érkezett ugyanis a munkavállalói bejelentés. A szóvivő úgy véli, hogy a munkáltató ellen indított vizsgálat akár 30-60 napig is eltarthat.

A Munkaügyi Főfelügyelőség szeptemberben már vizsgálódott az M6-os autópálya építésénél: akkor 38 munkáltató közül harmincnál találtak munkaügyi szabálytalanságot. A vizsgált 133 munkavállaló fele feketén dolgozott, és nagy részük rendelkezett ugyan alkalmi munkavállalói könyvvel vagy szerződéssel, de nem voltak bejelentve.