Futballbíró bántalmazása miatt indult eljárás Szabolcsban

Vágólapra másolva!
Súlyos testi sértés kísérlete miatt indult rendőrségi eljárás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A vasárnap esti Bököny-Kálmánháza megyei II. osztályú meccs 85. percében az egyik játékos szívtájékon rúgta a bírót, majd tömegverekedésbe bonyolódott.
Vágólapra másolva!

Súlyos testi sértés kísérlete miatt indult rendőrségi eljárás Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol egy futballbírót bántalmaztak - mondta Fülöp Gergely szóvivő, a térségi rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese szerdán.

Az eset vasárnap, a Bököny-Kálmánháza megyei II. osztályú labdarúgó-mérkőzésen történt, amelynek a 85. percében megrúgták Tassy Tamást, a játékvezetőt.

A százados szerint a meccs nem volt kiemelt kockázatú, így rendjének biztosítása a rendező egyesület feladata volt. A rendőrséget a találkozó közben riasztották a helyszínre verekedés miatt. A bírót megrúgták, ami miatt a területileg illetékes nagykállói rendőrőrs indított eljárást az ügyben.

A mérkőzésen történtekről a találkozó játékvezetője a Kelet-Magyarország szerdai számában elmondta, hogy a meccs 85. percében a hazaiak 11-es számú játékosa egy szabadrúgásnál előbb a nézőkkel kezdett el vitatkozni, majd amikor piros lapot akart neki mutatni, szívtájékon rúgta. Ezután a játékos a kálmánháziak üldözésébe kezdett, a verekedésbe a nézőtérről többen is beszálltak. A rendőrök körülbelül tíz perc múlva érkeztek meg, ekkor vetettek véget a rendbontásnak.

A mérkőzést a bíró lefújta, a kálmánháziak ekkor 4:3-ra vezettek.