Vádat emeltek a gyermeküket halálra éheztető szülők ellen

Vágólapra másolva!
Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a gyermeküket halálra éheztető piricsei szülők ellen csütörtökön. A szülők nem adtak enni fiuknak, aki ezért egyéves korában meghalt.
Vágólapra másolva!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vádat emelt a fiukat halálra éheztető piricsei szülők ellen csütörtökön - közölte Nyakó Zsuzsanna, a nyírségi bíróság sajtószóvivője.

R. Lászlót és R. Mónikát a főügyészség 14. életévet be nem töltött személy ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel és kiskorú hat rendbeli veszélyeztetésének bűntettével vádolta meg.

A vádirat szerint a szülők közös lakásukban hosszabb időn keresztül éheztették egyik, 2006. október 7-én született gyermeküket, aki 2007. november 5-én meghalt.

A benyújtott vádirat szerint a vádlottak egyedüli rendszeres jövedelme a gyermekek után járó juttatás volt, amelyet italra és cigarettára költöttek. A velük élő hat gyermek élelmezéséről és ruházatáról nem gondoskodtak megfelelően. Az elsőrendű vádlott, R. László többször megverte a gyermekeket és élettársát, a másodrendű vádlottat is. A gyerekeket a szülők iskolába, óvodába nem járatták rendszeresen.

Az apa büntetett előéletű, korábban több esetben ítélték el élet és testi épség elleni bűncselekmény miatt - mondta a bírónő. Nyakó Zsuzsanna szerint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság az ügyben előreláthatólag a jövő év elején kezdi meg a tárgyalást.