Blikk: Lakókat fenyegettek a VII. kerületi ingatlanügyben

Vágólapra másolva!
A VII. kerületi ingatlaneladások gyanúsítottjai megfenyegették a velük együttműködni nem akaró lakókat - írja a pénteki Blikk és a Népszabadság is. A Blikk azt állítja: a fenyegetés tényét bizonyítja egy birtokába került videofelvétel.
Vágólapra másolva!

A Blikk birtokába került egy videofelvétel, melyen az látható, hogy lakókat fenyegettek meg a VII. kerületi ingatlaneladások gyanúsítottjai - számolt be róla a napilap pénteki száma. Kedden tartóztatták le 700 milliós kárt okozó csalás gyanúja miatt a VII. kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának elnökét, az SZDSZ-es Gál Györgyöt. Az erzsébetvárosi ingatlanok eladása miatt két éve nyomoznak, már hét gyanúsított van az ügyben. A vád szerint áron alul játszottak át önkormányzati ingatlanokat magánbefektetőknek.

A Blikk azt írja: a hozzá került videofelvétel az ügy egyik bizonyítéka. A felvételen a lap szerint Gál György és a két héttel ezelőtt letartóztatott vállalkozó, Nagy György, az Erzsébetvárosi Lakásépítő Kft. (ERLAK) résztulajdonosa látható, amint a Király utca 15-ös számú ház lakóinak adnak ultimátumot. "Vagy elfogadják az általunk felkínált összeget, vagy 15 évig nem újítjuk fel a lakóházat - mondta a felvétel szerint Gál, amit a lakók méltatlankodással fogadtak.

A pénteki Népszabadság is írt a Király utca 15. alatt lakók állítólagos megfenyegetéséről. A lap szerint több tanú is állítja, hogy az eladás ellen tiltakozó lakóknak egy négy évvel ezelőtti lakógyűlésen Gál azt mondta: ha a bérlők nem hajlandók megegyezni a vevőkkel lakásaik átadásáról, akkor ők sem vehetik meg azokat, és a műemlék épületet 15 évig nem újítják fel. A bérlők polgári pert indítottak az önkormányzat ellen, ez még nem zárult le - olvasható a Népszabadságban.