Vágólapra másolva!
Az ügyvédi kar szakmai és etikai minőségbiztosítására, az ügyfelek bizalmának tiszteletére hívta fel a figyelmet Sólyom László köztársasági elnök az ügyvédek napja alkalmából tartott rendezvényen a Legfelsőbb Bíróság épületében szombaton.
Vágólapra másolva!

Az államfő a szakmai munka minőségbiztosítása kapcsán kiemelte az ügyvédség továbbképzésének, élethosszig történő tanulásának, az egyfolytában változó joganyag folyamatos elsajátításának fontosságát. Továbbá hangsúlyozta az etikai követelmények jelentőségét.

Sólyom nem akart "erkölcsi prédikációt" tartani, sem követelményeket megfogalmazni az ügyvédek számára, de személy szerint fontosnak tartja, hogy minél többet törődjenek az alkotmánnyal, az Alkotmánybíróság gyakorlatával.

Kiemelte azt is, hogy az ügyvédek hozzájárulhatnak a jogbiztonsághoz, a jogegységhez, továbbá, hogy a bírósági ügyteher, a perek elhúzódása már nemcsak a strasbourgi bíróság türelmét teszi próbára, de az ügyfelekét is.

Sólyom hangsúlyozta, hogy az ügyvédi pálya szépsége a hozzájuk fordulók bizalmában jelentkezik leginkább, "ezzel tisztában kell lenniük e hivatás gyakorlóinak, ezzel nem szabad visszaélniük, ezt nem szabad megcsalniuk".