Vágólapra másolva!
Újabb fordulatot vett a Hír TV munkatársainak állítólagos lejáratási ügye: a Fővárosi Főügyészség szerint valótlanul vádolta meg B. Miklós a tévé két riporterét kábítószer-fogyasztással. B. Miklóst ezért hamis vád gyanújával hallgatták volna ki, de nem tett vallomást.
Vágólapra másolva!

Hamis vád gyanújával hallgatta ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség B. Miklóst, aki a Hír TV két újságírójának állítólagos drogügyével kapcsolatban lett ismert - közölte a Fővárosi Főügyészség. A sajtóban Baráth Miklósként említett férfi a azonban nem tett vallomást, szabadlábon védekezhet.

A főügyészség gyanúja szerint Helmeczy László ügyvéd előtt B. Miklós valótlanul azt állította, hogy a Hír TV két újságírója - Krakkó Ákos és Kisberk Szabolcs - kábítószer-fogyasztók, és 20-20 gramm kokaint akartak tőle vásárolni. Tudatában volt, hogy Helmeczy László az információ birtokában a riporterek ellen feljelentést fog tenni a rendőrségen. Ezzel a magatartásával B. Miklós Krakkó Ákost és Kisberk Szabolcsot valótlanul kábítószerrel való visszaélés bűncselekményével vádolta meg - olvasható a főügyészség közleményében.

B. Miklóst azzal is gyanúsítják, hogy később, a BRFK-n megkezdődött büntetőeljárásban valótlan tartalmú tanúvallomást tett. Eszerint Helmeczy László 2008 áprilisa után azzal bízta meg, hogy másfél millió forintért szerezzen 20-20 gramm kokaint, és azt rejtse el a két újságíró autójában. Ennek pedig - vallomása szerint - az lett volna a célja, hogy ezután, egy megszervezett rendőri intézkedés során a kábítószert megtalálják, és az újságírók ellen büntetőeljárás induljon. B. Miklós ezzel a magatartásával Helmeczy László ügyvédet is valótlanul vádolt meg az ügyészek szerint, kábítószerrel visszaélés előkészületével.

Az eset kapcsán Baráth Miklós még augusztus elején nyilatkozott: megvádolta Veres János pénzügyminiszter volt kampányfőnökét, Tóth Viktort és a Hír TV újságíróit egyaránt. Azt mondta, hogy Tóth kereste meg azzal, hogy valamilyen "kellemetlen" ügybe kellene keverni a tévéseket, az állítólagos drogügyletet viszont már a televízió munkatársai találták ki. Baráth Miklós akkor elmondta azt is, hogy másfél millió forintért vállalta el az ügyletben való részvételt. A rendőrök a Hír TV székháza előtt intézkedtek az újságírókkal szemben, de csak azt a sütőport találták meg, amelyet Baráth vitt a helyszínre.

Baráth Miklós akkor azt mondta, azért fordult a nyilvánossághoz, mert mindenütt bűnözőként emlegetik, holott soha nem volt drogdíler, ebben az ügyben is csak tanúként hallgatták meg, és egyszer folyt ellene büntetőeljárás, önbíráskodás miatt. Az ügy nyilvánosságra kerülése után Veres János közleményt adott ki, amelyben azt hangsúlyozta, hogy a történtekkel kapcsolatban a Hír TV-ben előadott minden állítás "bizonyíthatóan kimeríti a hamis vád és a hatóság félrevezetésének kategóriáját".