Munkás vagy hajléktalan lehetett az Üllői úti omlás áldozata

Vágólapra másolva!
Nem utcai járókelő, hanem az épületben tartózkodó építőmunkás vagy hajléktalan lehetett az Üllői úton összedőlt laktanya omlásának áldozata. A bontás alatt álló épület előtt a járda már le volt zárva, egy szemtanú szerint az áldozat az épületből szaladt ki, amikor az megmozdult - közölte a kerületi önkormányzat.
Vágólapra másolva!

Feltehetően egy hajléktalan vagy egy munkás halt meg, amikor eddig tisztázatlan okból leomlott a ferencvárosi Üllői úton egy bontás alatt álló épület homlokzata - jelentette be Temesi Sándor, az önkormányzat sajtóreferense hétfőn. Temesi közölte: a korábbi hírekkel ellentétben a járda már az omlás idején is le volt zárva, így a férfi a bekerített bontási területen belül lelte halálát, nem pedig utcai járókelőként.

Az MTI úgy tudja, a szombaton történteknek volt egy szemtanúja is, aki látta, hogy az omlással egy időben szaladt ki az 50 év körüli férfi a házból a járda felé. Szerencsétlenségére az épület éppen abba az irányba omlott, amerre ő menekült, és teljesen maga alá temette.

Az épület már az omlás előtt is megmozdult, a munkások ezért hagyták el a területet - mondta az önkormányzati sajtóreferens. Az eddigi adatok szerint a homlokzat az épület "feltáratlan műszaki állapota" miatt omolhatott össze. Ez azt jelenti, hogy korábban olyan szerkezeti átalakítást végeztek az épületen, amitől megváltozott a statikája, ezzel pedig a bontás során nem számoltak.

Az épület szeptemberig a Bolyai János Katonai Műszaki Főiskolának adott otthont, a honvédség ekkor hagyta el az ingatlant, ezt követően kapta meg a ferencvárosi önkormányzat. A kerület röviddel ezután két lépcsőben értékesítette az ingatlant, így a bontásra már az új cég adott megbízást egy beruházónak.

A tulajdonos tervei szerint a területen lakóépületek és irodaházak állnának a jövőben, ehhez azonban még módosítani kell a szabályozási tervet. A mostani szabályozás szerint ugyanis csak laktanya állhatna a Könyves Kálmán körúthoz közeli Üllői úti területen.

A BRFK sajtóosztályán az MTI érdeklődésére azt közölték: közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálják a haláleset okát. Elmondták azt is, hogy az 50 év körüli áldozatot továbbra sem sikerült azonosítani.