Milliós fizetéseket kaptak a Pécs 2010 bukott vezetői

Vágólapra másolva!
Havonta másfél millió forintos fizetést kapott a Pécs Európa Kulturális Főváros program korábbi vezetője, akit októberben mentettek fel posztjáról - közölte az RTL Klub Híradója. Más vezető is részesült milliós havi jövedelemben.
Vágólapra másolva!

A Pécs Európa Kulturális Főváros program főigazgatói posztját 2007 júliusától betöltő Mészáros Andrást október 9-én mentette fel a pécsi közgyűlés, miután a városvezetés nem volt megelégedve a munkájával - emlékeztetett az RTL Klub Híradója, amely szerint Mészáros fizetése havonta másfél millió forint volt, korlátlanul telefonálhatott, és 1,2 millió forint prémiumot is kapott.

"Ezeket csak akkor lehet mérni valósan, ha összevetjük egy hasonló nagyságrendű munkát vezető, projektirányító szakember költségeihez. Önmagában ezek nem állnak meg" - fogalmazott Mészáros a televízió honlapján közölt beszámoló szerint.

Az RTL Klub szerint alacsonyabb beosztásban is akadt olyan vezető, aki egymilliós havi fizetést kapott, a főigazgató sofőrje pedig havi 295 ezer forintos fizetésben részesült, amihez még 62 ezer 500 forintot lakhatási és 5 ezer forint telefontámogatást is kapott. Tavaly novemberben a sofőr 210 ezer forintos prémiumot is kapott - derül ki az RTL beszámolójából.

A program folyamatos problémákkal küszködik, és már több egykori vezető munkatárs is távozott a nehézségekre és a városvezetéssel való konfliktusra hivatkozva.

A program új igazgatója, Ruzsa Csaba azt ígéri, hogy átvizsgálják a pénzügyeket, az azonban a beszámolóból nem derül ki, hogy ő mekkora fizetést vesz fel. Ruzsa azt mondta, a sofőr kérte szerződésének megszüntetését, de hozzátette, hogy ez a munkatárs nemcsak autót vezetett, hanem marketing feladatokat is ellátott.