Milliárdokat kaszálna ingatlanjain a főváros

Vágólapra másolva!
Több mint négymilliárd forintért kínálja eladásra a fővárosi vagyonkezelő az egykori óbudai téglagyár 16 hektáros területét. A főváros 2008-ban 14,3 milliárd forintot akart beszedni ingatlanértékesítésből, de eddig mindössze 2,6 milliárd forint folyt be. Most több ingatlant is meghirdettek, köztük egy középiskolát.
Vágólapra másolva!

A Budapest Főváros Vagyonkezelő Zrt. nettó 6,86 milliárd forint induló áron kínál eladásra több budapesti ingatlant - derül ki a cég honlapján található hirdetményekből. Az ajánlatokat december, illetve február közepén kell beadni. Az eladandó ingatlanok közül a legnagyobb tétel a volt óbudai téglagyár a Bécsi út 343. szám alatt. A több mint 16 hektáros terület induló ára 4,335 milliárd forint, az ajánlatok beadási határideje 2009. február 11.

A II. kerületi Csalogány utcában eladó egy középiskola épülete nettó 850 millió forint induló áron, és a XIII. kerület Párkány utcában egy összközműves telek, amiért minimálisan 463 millió forintot kér a főváros. Ezekre az ingatlanokra december 15-ig lehet ajánlatot tenni.

Az értékesítendő ingatlanok között van még egy 8717 négyzetméter beépítetlen telek a III. kerület Bojtár utcában, továbbá a Hajógyári szigeten egy telek és egy, a Sujtás utcában találhatós szálloda. A két ingatlanra együtt lehet pályázni, december 19-ig, az induló ár 566, illetve 408 millió forint.

A Fővárosi Önkormányzat 2008-ra 14,3 milliárd forint bevételt tervezett ingatlaneladásokból, de novemberig ebből mindössze 2,6 milliárd forint folyt be a főváros kasszájába.