Vágólapra másolva!
Durva fenyegetéseket miatt lemondott Nemesvid polgármestere, Árvai Tibor. A települést 18 évig irányító polgármestert ősz óta fenyegetik levélben és telefonon, és hiába tett feljelentést, ezért inkább lemondott tisztségéről. Februárban időközi választást tartanak.
Vágólapra másolva!

Családja és a maga biztonsága érdekében lemondott tisztségéről Árvai Tibor, a Somogy megyei Nemesvid polgármestere, aki 18 évig állt a mintegy 800 lakosú település önkormányzatának élén. A polgármester elmondta, hogy az átadás-átvétel december 4-én már megtörtént a hivatalban, s a választási bizottság kiírta időközi választást, február 15-re. Addig az alpolgármester viszi az ügyeket.

Árvai Tibor szerint a névtelen fenyegetések október elején kezdődtek, először levélben, majd többszöri telefonhívásokkal arra figyelmeztették, hogy a maga és családja testi épsége függ attól, hogy lemond-e. Minden esetben feljelentést tett a rendőrségen, ám eddig még nem derült ki érdemi információ a fenyegetővel kapcsolatban. A neki küldött, s általa az MTI-hez is eljuttatott levélben - amelyben aláíróként "Radikálisok Nemesvid" szerepel - egyebek mellett az olvasható: tudják, hogy a polgármester "sokat tett ezért a nyomorult faluért, de most már hagyja abba".

Arról is szó van a levélben, hogy a polgármester ugyan nem vádolható semmilyen törvénytelenséggel, jogtalan haszonszerzéssel, vagyongyarapodással, ám ennek ellenére fejezze be az eddigi tevékenységét. "Megvan a mi emberünk, akit a képviselőkkel együtt tudunk irányítani és majd mi ...kezünkbe vesszük a hatalmat Nemesviden, magára már nincs szükség" - írták a magukat radikálisoknak nevezők, akik azzal fenyegették a polgármestert, hogyha rövidesen nem mond le, "akkor majd hathatósan figyelmeztetjük erre".

A polgármester a napokban levelet kapott az APEH-től, névtelen bejelentésre vagyonosodási vizsgálatot indítanak ellene.