Bántalmazással vádol BKV ellenőröket egy utas

Vágólapra másolva!
BKV-ellenőrök bántalmaztak egy utast a Moszkva téren, akinek nem volt jegye - ezt állítja a megvert férfi. Szerinte még azután is rugdosták, verték, hogy a földre került. A rendőrség vizsgálja az ügyet, a BKV azt ígérte, ha bebizonyosodik a bántalmazás, kirúgja az őröket.
Vágólapra másolva!

A BKV éjszakai járatain szolgálatot teljesítő biztonsági őrök bántalmaztak egy utast a Moszkva téren - erről a megvert férfi beszélt pénteken a TV2 Tények című esti hírműsorában. A férfi t- aki nem akarta, hogy arcát mutassák a műsorban - még kedden hajnalban a Moszkva téren szállították le a biztonsági őrök a BKV egyik éjszakai buszjáratáról, mert nem volt jegye. Azt állította viszont, hogy volt nála egy csekk, mivel nem sokkal ezt megelőzően már megbüntették.

Ezt az őrök nem fogadták el, a vitából dulakodás lett. Az utas elmondta: miután a földre került, a BKV-s biztonsági őrök tovább rugdosták, sőt egyikük még a buszról is leugrott, hogy ő is belerúgjon. A bántalmazás következtében könnyebb agyrázkódást és zúzódásokat szenvedett.

Csillag Melinda, a BRFK sajtóügyeletese az MTI-nek pénteken este azt mondta, hogy "történt egy incidens az egyik éjszakai járaton utazó utas és a közlekedési vállalat biztonsági szolgálatának munkatársai között, ami tettlegességig fajult." A BRFK II. kerületi rendőrkapitánysága garázdaság és más bűncselekmények miatt indított eljárást.

Szilágyi Károly, a BKV szóvivője az esetre azzal reagált, hogy a cég megvárja a rendőrségi vizsgálat végét, s ha bebizonyosodik, hogy a biztonsági emberek valóban bántalmazták a férfit, akkor azonnali hatállyal elbocsátják őket.