Veszélyes füsttel ég egy nyírádi műanyagraktár

Vágólapra másolva!
Nagy füsttel ég egy szigetelőanyag-raktár a Veszprém megyei Nyírád külterületén, ezért a település egy részén lakossági elzárkózást rendelt el a katasztrófavédelem a levegőbe jutó veszélyes anyagok miatt. A tűz oltásán jelenleg 8 tűzoltóautóval dolgoznak, a tűz oka egyelőre ismeretlen.
Vágólapra másolva!

Kigyulladt egy szigetelőanyag-raktár a Veszprém megyei Nyírád külterületén - közölte a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője hétfőn. Dobson Tibor elmondta: a 2500 négyzetméter alapterületű csarnok eddig ismeretlen okból gyulladt ki, jelenleg teljes területén ég.

A lángok eloltásán 8 autóval és 30 tűzoltóval dolgoznak, a helyszínre érkezett egy vegyi felderítő csoport is. A raktárban veszélyes anyagok, különböző műanyagtermékek vannak, amelyek égésekor különféle káros anyagok juthatnak a levegőbe - mondta az [origo]-nak Dobson. A tűz négyes kiemelt fokozatúnak számít, ami a második legveszélyesebb kategória - tette hozzá.

Az oltással egyidőben hűteni kell a raktár mellett lévő gáz-, oxigén- és széndioxid-palackokat. Személyi sérülésről a szóvivő nem tudott beszámolni, a füst miatt ugyanakkor lakossági "elzárkózást" rendeltek el, ami azt jelenti, hogy Nyírád egy részén az ajtókat, ablakokat be kell zárni - magyarázta a szóvivő.