Feljelentette a rendőröket egy betöréssel gyanúsított férfi

Vágólapra másolva!
Feljelentést tett a nyomozó ügyészségen egy betörésekkel gyanúsított férfi, azt állítva, hogy a rendőrök bántalmazták. A rendőrségi szóvivő szerint a férfi könnyű, horzsolásos sérüléseket szenvedett, miközben megbilincselték.
Vágólapra másolva!

Betöréssorozat gyanúsítottjait fogta el a rendőrség szerdán Érpatakon - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság szóvivője, Fülöp Gergely. A három férfi a gyanú szerint 15 betörést követett el a településen, a szomszédos Újfehértón és Geszteréden, valamint a távolabbi Nagycserkeszen. A csoportnak egy negyedik tagja is volt, ő szökésben van, körözést adott ki ellene a nyíregyházi rendőrkapitányság.

A férfiakra egy nagycserkeszi betörés után figyelt fel a rendőrség. Vasárnapra virradóra a Nyíregyházával szomszédos községben egy csemegeüzletbe törtek be, és onnan több mint 360 ezer forint értékben vittek el különböző árukat. Emellett 400 ezer forintot meghaladó kárt okoztak az ablakrács lefeszítésével és az ablaküveg betörésével. A többi 14 betörést magáningatlanokon követték el, főként szerszámokat, gépeket és háziállatokat loptak el. Az eltulajdonított eszközök egy részét megtalálták a gyanúsítottaknál, az állatokat viszont a tettesek levágták.

A rendőrségi szóvivő szerda este közölte: az egyik gyanúsított feljelentést tett a nyomozó ügyészségen, azt állította, hogy a rendőrök bántalmazták az elfogáskor. A százados szerint a férfiak menekülni próbáltak és ellenálltak az intézkedésnek, amikor a rendőrök lecsaptak rájuk, ezért testi kényszerrel kellett őket megbilincselni. Ennek során könnyű, horzsolásos sérüléseket szenvedtek, amit az ilyen esetekben előírt orvosi vizsgálat dokumentált, korábbi sebeikkel együtt - mondta Fülöp. Az ügyészségi eljárással párhuzamosan a megyei főkapitányság az ügyben belső vizsgálatot rendelt el, amely eddig nem tárt fel jogszerűtlenséget vagy szakszerűtlenséget a rendőri intézkedésnél.