Szocialista összeomlást vár jövőre Orbán

Vágólapra másolva!
A gödör mélyén vagyunk, de a kormány még tovább ás - szemléltette Magyarország helyzetét a Fidesz idei utolsó váűlasztmányi ülésén Orbán Viktor. A pártelnök szerint a jelenlegi kormány alkalmatlan a válság kezelésére, mert mindent kézben akar tartani, amivel csak gúzsba köti a gazdaságot. Orbán azt mondta, egyezségre van szükség az aktív és a gazdaságilag passzív társadalmi csoportok közt.
Vágólapra másolva!

A 2009-es év a kiégett szocialista politika összeomlását fogja hozni - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szombaton, az ellenzéki párt évadzáró választmányi ülésén. Orbán azt mondta, "úgy tűnik, a mi időnk következik", mivel szerinte a nemzetközi pénzügyi és gazdasági válság felgyorsítja a magyarországi változásokat, és ez a szocialista politika összeomlásához fog vezetni.

Az alagút végén nincsen fény, de a helyzet ennél rosszabb, hiszen gödörben vagyunk - értékelte Magyarország helyzetét Orbán. Mint mondta, bár ilyenkor a szabály az, hogy nem ásunk tovább, a kormány mégis szorgalmasan ás, és "az országot egyre mélyebb gödörbe juttatja". Erre példaként a politikus a jövő évi költségvetési törvényt említette, amely szerinte nem egyszerűen rossz, hanem törvényellenes.

"Ez a költségvetés, amit elfogadott az összevásárolt képviselői voksok segítségével a kisebbségben lévő kormány, az szemben áll a hatályos magyar törvényekkel" - fogalmazott a pártelnök, aki szerint "rendes, demokratikus, törvénytisztelő, alkotmányos párt" ilyen törvénysértő, alkotmányellenes költségvetéshez nem adhatja nevét.

A Fidesz elnöke szerint a mostani kormányzat reménytelenül alkalmatlan feladata ellátására, mert ma ugyanazok kormányozzák az országot, mint húsz éve, és ugyanolyan csőd fenyegeti az országot, mint a rendszerváltás időszakában. Orbán szerint a szocialisták számára saját érdekeik fontosabbak, mint a magyar emberek érdekei, egyetlen vezérelv létezik számukra, mégpedig az, hogy mindent kézbe kell tartani, akkor is, ha ezzel az egész magyar társadalmat kell gúzsba kötni.

Az igazi veszély ma már az - mondta Orbán -, hogy a kormány félrekezeli a válságot. Úgy vélte, a gazdasági szabadság hiánya ma alkalmatlanná teszi az országot arra, hogy átvészelje a gazdasági válságot, netán megújulva jusson ki ebből. E szabadság hiánya miatt nem tudunk élni az EU kínálta lehetőséggel sem.

Értékelése szerint a kormány nem tudja a választ a kormányzás nehéz kérdéseire, s ha nincs más lehetőségük, akkor hazudnak. A politikus álláspontja szerint a kormány a válságra hivatkozva akarja elfogadtatni azokat az intézkedéseket, amelyeket a társadalom egyszer már visszautasított. Adócsökkentés, növekedési program, kamatcsökkentés nincs, helyette brutális megszorítások vannak - összegezte a kormány lépéseit Orbán, aki szerint a mai magyar kormánynak nincs gazdaságpolitikája.

A Fidesz szándékairól azt mondta, pártja azt akarja, hogy Magyarország a maga ura legyen, a magyar családok a maguk urai legyenek. Orbán úgy vélekedett, Magyarország ma egy gazdasági börtönben sínylődik, amelyből a kiutat a Fidesz teremheti meg. Ahhoz azonban, hogy az emberek a maguk urai lehessenek, meg kell teremteni a feltételeket. A Fidesz ennek érdekében azt javasolja, hogy jöjjön létre egy egyezség az aktív, értéket termelők emberek és az állami ellátásból élők között. Az állami ellátásból élők számára támogatásuk fejében biztosítják a szociális biztonságot.