Kiképzett diszkósokkal a diszkóbalesetek ellen

Vágólapra másolva!
Drogmegelőzési vizsgával rendelkező személyzet, parkolói tanácsadók, önkéntes alkohol- és drogszonda, pihenőszoba és ingyenes ivóvíz. Többek között ezeket kellene biztosítani a diszkóbalesetek megelőzése érdekében egy új minisztériumi javaslatcsomag szerint - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A diszkóbalesetek megelőzését célzó javaslatcsomag készült - írja a Népszabadság. A lap szerint javaslat készítői azokból a friss tanulmányokból indultak ki, amelyek igazolták: a zenés-táncos szórakozóhelyeket látogató fiatalok körében gyakori a droghasználat.

Azt kezdeményezték, hogy a szórakozóhelyek személyzetének tagjai között mindig legyen 2-3 olyan ember, aki elvégzett egy akkreditált kábítószer-megelőzési képzést, valamint legyen elsősegélynyújtásban képzett szakember is. A parkolókban olyan tanácsadó szolgáltatás megszervezését javasolják, amelynek keretében ki lehet szűrni azokat, akik nincsenek vezetőképes állapotban. A készítők szerint arra is szükség lenne, hogy a fiatalok könnyebben juthassanak haza tömegközlekedéssel, illetve speciális szolgáltatások elérhetővé tételével.