Vas János otthagyta a Tisztelet Társaságát is

Vágólapra másolva!
Kilépett az őt delegáló Tisztelet Társaságából Vas János országgyűlési képviselő, aki októberben az MDF-frakcióját is otthagyta. A független képviselő azt állítja, továbbra is jó a viszonya a társasággal, de nem árulta el, miért lépett ki a szervezetből.
Vágólapra másolva!

Vas János volt MDF-es, jelenleg független országgyűlési képviselő a továbbiakban az őt delegáló Tisztelet Társaságától függetlenül végzi munkáját - ezt Schmuck Andor, a szervezet ügyvivője közölte hétfőn. A társaság elnöksége tudomásul vette a képviselő döntését, miszerint a továbbiakban a szervezettől függetlenül, minden civil szervezettől és párttól egyenlő távolságra kívánja független országgyűlési képviselői munkáját végezni a magyar Országgyűlésben - írta közleményében Schmuck Andor, aki az elnökség nevében megköszönte Vas munkáját és sok sikert kívánt neki.

Vas János a bejelentés után az mondta, hogy a kilépés gondolata először akkor vetődött fel benne, amikor ki kellett lépnie az MDF-ből. "Továbbra is jó viszonyom van a Tisztelet Társaságával és a vezetőséggel" - tette hozzá. Arról is beszélt, hogy nem haraggal vált el a szervezettől, de nem árulta el, mi az oka döntésének.

Az MDF és a Tisztelet Társasága 2006-ban kötött választási megállapodást, a szervezet ennek alapján delegálhatta a demokrata fórum listájára Vas Jánost, aki így szerezhetett parlamenti mandátumot. A társaság idén október 8-án kezdeményezte az MDF-el kötött 2006-os választási megállapodás felbontását, és felszólította Vas János országgyűlési képviselőt, hogy lépjen ki az MDF-frakcióból és függetlenként képviselje a szépkorúakat az Országgyűlésben.

Vas János eleget téve a társaság felhívásának október 10-én jelentette be, hogy kilép az MDF képviselőcsoportjából, amelynek létszáma ezzel a házszabályban meghatározott tíz alá csökkent, így a frakciót a megszűnés fenyegette. Október 12-én, hétfőn azonban az addig független, korábban fideszes Lengyel Zoltán csatlakozott a képviselőcsoporthoz, amely így újra tíztagú lett.