Hiába kérdeztek ki száz embert az eltűnt francia lányról

Vágólapra másolva!
A rendőrség száz embert hallgatott ki a december elején Budapesten eltűnt francia lány ügyében, de egyelőre nem tudják, hol lehet Ophélie Bretnacher. A BRFK-t francia egyységek is segítik, a lányt már a Dunában is keresik.
Vágólapra másolva!

Francia rendőrök is segítenek a magyar hatóságoknak a két hete Budapesten eltűnt francia diáklány, Ophélie Bretnacher keresésében - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtökön.

A rendőrség száz embert hallgatott ki az ügyben eddig eredménytelenül. Negyven olyan egyetemistát is meghallgattak, akik ismerték az eltűnt francia diákot. Közülük többen az eltűnésének éjszakáján is találkoztak vele.

Az Erasmus-program keretében szeptember óta a Budapesti Corvinus Egyetemen tanuló lány december 4-én, a hajnali órákban tűnt el. Az egyetemista aznap este egyedül indult haza egy pesti szórakozóhelyről budai lakásába. Táskáját - benne iratait és mobiltelefonját - a Lánchíd pesti oldalán találták meg.

Magyarországra érkezett Franciaországból a Rajnai Vízirendészeti Csendőrszázad két munkatársa, akik egy nagy teljesítményű, speciális, úgynevezett szonár használatával bekapcsolódnak a keresésbe. A francia és magyar búvárok annak ellenére kutatnak Ophélie Bretnacher után, hogy egyelőre nem biztos, hogy a Dunába esett.

A nyomozók továbbra is várják azok jelentkezését, akiknek van bármilyen információjuk Ophélie Bretnacher eltűnéséről.