Tovább keresik a Balatonban eltűnt horgászokat

Vágólapra másolva!
Tovább keresik, már újabb helyszíneken azt a két szigligeti horgászt, akik pénteken tűntek el a Balatonban. A két férfi egy fémhajóval együtt tűnt el a kétfokos tóban.
Vágólapra másolva!

Máshol folytatják a kutatást a balatoni vízirendőrök és vízimentők az eltűnt két szigligeti horgász után. Az eltűntek rokonaitól kapott újabb információk alapján keresgélnek, mert eddig nem bukkantak a két fiatalember nyomára. A rokonok szerint előfordulhat, hogy a két férfi egészen más irányba, és nem horgászni indult, hanem halászni akartak, engedély nélkül - közölte Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője.

A 27 és 29 éves fiatalember péntek hajnalban indult horgászni a Balatonra, de nem tért vissza. Autójukat megtalálták a szigligeti strand közelében, benne mobiltelefonjaikkal. Vízi mentők és vízi rendőrök egész éjszaka kutattak a kétfokos Balatonban a fémhajójukkal eltűnt két szigligeti férfi után.

Tar Mihály elmondta, a Szigligettől Fonyód felé eső térséget átkutatva éjjel találtak ugyan elsüllyedt csónakot, de nem az eltűnt horgászokét. A kutatást szombat hajnalban felfüggesztették, most az illegális halászatra vonatkozó gyanú miatt műsutt folytatják: a Szigligettől Balatongyörök felé eső térségben, víz alatti radar segítségével, sötétedésig. Ha addig nem bukkannak a két férfi nyomára, vasárnap reggel indulnak újabb keresésre a vízi mentők és vízi rendőrök.