Újra járható a budai alsó rakpart egy része

Vágólapra másolva!
Visszaadták a forgalomnak a budai alsó rakpart Petőfi híd és az Erzsébet híd közötti szakaszát. A főgyűjtőcsatorna építése miatt azonban továbbra is forgalomkorlátozásokkal kell számolni, a rakpart Margit hídtól északra eső részét pedig várhatóan csak 2009 októberétől lehet majd használni.
Vágólapra másolva!

Hétfőtől újra járható a budai alsó rakpart a Lágymányosi hídtól egészen a Margit hídig, miután visszaadták a forgalomnak a Petőfi híd és az Erzsébet híd közötti szakaszt. Az említett szakaszon november végén végeztek a csőfektetési munkálatokkal, és mára az aszfaltozás is elkészült, így két héttel az eredetileg tervezett januári határidő előtt befejeződött az építkezés.

A főgyűjtőcsatorna építése miatt azonban további forgalomkorlátozásokra kell számítaniuk az autósoknak, amelyek az alsó rakpartot is érintik majd. Az építés miatt a Bem téren és a Margit hídnál is forgalomkorlátozások lépnek életbe. A Bem téren január 10-től február közepéig sávszűkítésre, majd a Fő utcai kereszteződés újbóli lezárására kell számítani, várhatóan a nyár elejéig.

A csatornafektetést a jövő év őszén útpályaépítés, a Margit híd budai hídfőjénél pedig egy új közlekedési csomópont kialakítása követi, ezért a budai alsó rakpart Margit hídtól északra eső részét várhatóan 2009 októberétől lehet majd újra használni.