Gyanúsított lett a volt balmazújvárosi polgármester

Vágólapra másolva!
Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a volt balmazújvárosi polgármester, Gál István ellen - írja a Népszabadság. A jelenlegi fideszes városvezető tett feljelentést, miután az általa felkért szakértők állítólag szabálytalan döntéseket tártak fel egy többmilliárdos szennyvízberuházással kapcsolatban. A volt polgármester szerint azonban így akarják lejáratni.
Vágólapra másolva!

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó bűncselekmény gyanúsítottja lett Gál István, a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat SZDSZ-es képviselője, Balmazújváros volt polgármestere - írja a Népszabadság. A nyomozás három gyanúsított ellen folyik hűtlen kezelés miatt. Az eddigi adatok szerint egy 2004 és 2006 közti, 3,5 milliárd forintos szennyvízberuházásnál a város vezetése olyan pénzügyi döntéseket hozott, amelyek hátrányosak voltak a településre nézve, ezzel 66 millió forint kárt okoztak.

Balmazújváros jelenlegi fideszes polgármestere, Tiba István a lapnak elmondta, hogy szakértőket kért fel a 2006-os önkormányzati választás után a beruházások dokumentumainak áttekintésére. A szakértők arra jutottak, hogy törvénytelenségek történtek a szennyvízberuházás során, ezért ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek.

Gál István szerint azonban "koncepciós feljelentés" alapján folyik az eljárás, ahogy már korábban is több esetben próbálták Fidesz-politikusok feljelentésekkel lejáratni. Mint mondta, a szennyvízberuházással kapcsolatosan egyszer már indult nyomozás, azt megszüntették, de újabb feljelentések érkeztek. Hozzátette, a Tiba István felkérésére indult szakértői vizsgálat nem tekinthető objektívnek, mert a Fidesz helyi kampányfőnöke végezte, az Állami Számvevőszék pedig 2006-ban nem állapított meg bűncselekményt, és feljelentéssel sem élt az ügyben.