Négyen meghaltak három balesetben

Vágólapra másolva!
Három súlyos autóbaleset történt szerda reggel az országban. Az M5-ös autópályán ketten meghaltak, amikor egy kamion összeütközött egy személygépkocsival. Szolnok megyében pedig két halálos baleset is történt.
Vágólapra másolva!

Ketten a helyszínen meghaltak abban a személygépkocsiban, amelyik frontálisan ütközött a Budapest felé közlekedő és a szalagkorlátot átszakító pótkocsis kamionnal a 106-os kilométernél, Kunszállás közelében szerdán. Az autópálya Szeged felé haladó forgalmi sávját lezárták - közölte az MTI-vel a rendőrség.

A Szeged felé haladó sávban frontálisan ütközött járművekbe még négy személygépkocsi beleszaladt, ezért a helyszínelés és a mentés idejére Kecskemétnél a Szeged felé haladó forgalmat a régi útra terelik - mondta Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A tűzoltóság a helyszínen van, a rendőrség folytatja a helyszínelést. A hadnagy hozzátette: a kamion eddig még ismeretlen okból hajtott neki a szalagkorlátnak.

Két halálos baleset Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Két halálos kimenetelű közúti baleset történt szerdán hajnalban illetve reggel Jász-Nagykun-Szolnok megyében - közölte Szabó Zita megyei rendőrségi szóvivő az MTI-vel. A hadnagy elmondta: a 3226-os számú úton a hajnali órákban egy 25 éves román állampolgárságú férfi vesztette az életét utasként, miután kiesett egy kocsiból. Az első információk alapján a sofőr egy 27 éves jászladányi férfi volt, aki nem az út- és látásviszonyoknak megfelelően vezette a járművet, amely többszöri megpördülés után az út melletti árokba csapódott. A vezető súlyos, egy másik utas könnyű sérülést szenvedett. Az orvosi vélemény szerint a sofőr ittasan vezetett.

A százados közölte azt is, hogy a 4-es számú főútvonal Szolnokot elkerülő szakaszán reggel egy nő halt meg, amikor egy személygépkocsi és egy román rendszámú kisteherautó frontálisan összeütközött. A kisteherautó áttért a menetirány szerint baloldalra, és így ütközött a szabályosan haladó autóval.

A baleset következtében a kocsi összeroncsolódott, a tűzoltók az egyik áldozatot csak hidraulikus feszítő-vágó berendezéssel tudták kiemelni. A járművezető férfit a mentők súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A kistehergépkocsiban utazó nőt és férfit a mentők szintén kórházba szállították. A műszaki mentés és rendőrségi helyszínelés idejére a főutat teljes szélességében le kellett zárni, a forgalmat Szolnok felé terelik.