Szombattól minden terminál működik Ferihegyen

Vágólapra másolva!
Szombat hajnalban újra megnyitják a ferihegyi repülőtér 1-es terminálját, így a légikikötő a sztrájk felfüggesztése után ismét teljes kapacitással fog működni. Pénteken már a 2A és a 2B terminál is üzemelt, az alacsony karácsonyi forgalomnak köszönhetően fennakadás nélkül. A karácsonyra való tekintettek szünteteltetett sztrájk azonban január 6. után még intenzívebben folytatódhat.
Vágólapra másolva!

Ferihegyen pénteken megnyílt a 2A terminál, így mind a 2B, mind a 2A terminál teljes kapacitással üzemel, a járatok menetrend szerint indulnak és érkeznek, az utasforgalom azonban gyenge - közölte Szollár Domokos, a Budapest Airport (BA) szóvivője.

Szombaton hajnali 4 órától megnyitják a 1-es terminált is, így azok a légitársaságok, amelyek a sztrájk miatt a 2B terminált használták, szombattól ismét az 1-esről közlekednek - mondta a szóvivő. Szollár korábban elmondta: karácsonykor jellemzően nagyon kicsi a forgalom.

A ferihegyi repülőtéren a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ), valamint a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) december 10-től hirdetett meg határozatlan idejű munkabeszüntetést, miután nem tudtak megegyezni a munkáltatóval a kollektív szerződés, a kiszervezések, a pótlékok, a munkarend és a létszám kérdésében, december 23-án 22 órától azonban átmenetileg szüneteltetik a sztrájkot.

A két szakszervezet korábban közleményben tudatta: a karácsonykor utazni vágyók érdekében, illetve amiatt döntöttek a sztrájk rövid szüneteltetéséről, hogy konstruktívabb hozzáállásra ösztönözzék a Hochtief-Budapest Airport (BA) vezetőségét.

A BA honlapján közöltek szerint a Budapest Airport a vízkeresztig tartó időszakban folyamatos és zavartalan kiszolgálást biztosít Ferihegyen. A reptéri dolgozók érdekképviseletei szerint ugyanakkor január 6. után - amennyiben a menedzsment nem partner az intenzív tárgyalásokban - a munkabeszüntetést a korábbiaknál is kiterjedtebb, törvényes keretek között folytatni fogják.