Pekingi rendőrökkel erősítene a BRFK

Vágólapra másolva!
Tavasztól pekingi rendőrök segíthetik a budapesti kínai kolóniával kapcsolatos bűnügyek felderítését - írja a Népszabadság. Erről a közelmúltban Pekingben járt Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány beszélt a lapnak.
Vágólapra másolva!

Tavasztól kínai nyomozók segíthetik a budapesti rendőrök munkáját a kínai kolónia tagjai által vagy a sérelmükre elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatban. Erről Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány beszélt a Népszabadságnak. Tóth szerint a részletekről jövő év elején állapodhatnak meg a pekingi rendőrség akkor idelátogató illetékeseivel.

A lap szerint a Budapesten élő kínaiakkal kapcsolatos bűncselekmények felderítése nehézségekbe ütközik a kolónia rendőrökkel készségesen csak nagy ritkán együttműködő tagjai miatt. A hallgatásnak oka lehet az, hogy az érintettek illegálisan tartózkodnak vagy vállalnak munkát Magyarországon, esetleg csempészárukkal kereskednek, illetve a többség csak nem akar belekeveredni semmibe.

A BRFK egy kínaiak sérelmére elkövetett négyes és két kettős gyilkosság felderítésével adós még. A pekingi rendőrök segítségével várhatóan könnyebb lesz az ilyen ügyek felderítése - írja a lap.