Bankautomatát találtak egy erdőben

Vágólapra másolva!
Megrongált bankautomatát találtak egy Pest megyei erdőben. A berozsdásodott szerkezetet tűzoltók segítségével sikerült elszállítani.
Vágólapra másolva!

A Pest megyei Isaszeg és Dány közötti erdőben, egy földút mellett bankautomatát találtak - közölte a Pest megyei rendőrség. A rendőrök egy ideig nem tudták elkezdeni a helyszíni szemlét, mert az automata úgy feküdt, hogy nem lehetett megállapítani, sérült-e és azt sem, hogy melyik bankhoz tartozik.

Az automatát - amely már régen heverhetett az erdőben, és berozsdásodott - végül tűzoltók segítségével sikerült beszállítani a gödöllői kapitányságra, ahol a szerdai részletes szemléig tárolják - mondta a rendőrség sajtóügyeletese, Beluzsárné Belicza Andrea.

Forrás: MTI

Az elmúlt időszakban megszaporodtak a pénzkiadó automaták elleni támadások: drótkötél és teherautó segítségével téptek ki a falból ATM-eket Pest megyében is, például Solymáron, Szigetszentmiklóson, Nyergesújfalun.

Magyarországon több ezer úgynevezett bel-, és kültéri bankautomatát üzemeltetnek a bankok. Ezek közül a legveszélyeztetettebbek az intézményektől, lakóépületektől távoli, "önálló" automaták. Az ATM-ek értéke jellemzően 4-8 millió forint, ezek a készülékek a kifosztás során komolyan megsérülnek, így ez az összeg az elvitt készpénzhez kárértékként hozzáadható.

A Bankszövetség szerint nem kizárt, hogy a jövőben szigorítják a bankautomaták védelmét. A pénzkiadó automaták erősebb rögzítésével, videokamerás megfigyeléssel vagy pénzfestéssel védekezhetnek a bankok a terminálokat érő, egyre gyakoribb támadások ellen.