Meghalt egy gyerek az 51-es úton balesetben

Vágólapra másolva!
Egy négyéves kisfiú a helyszínen meghalt, az ittasan vezető férfi és utasai súlyosan megsérültek abban az autóban, amely, feltehetően gyorshajtás miatt, lesodródott az 51-es útról Szalkszentmárton és Dunavecse között péntek este - közölte az MTI-vel a rendőrség. Az M3-ason egy fiatal nő veszített életét.
Vágólapra másolva!

Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy elmondta: az 51-esen egy öttagú szalkszentmártoni család utazott; a gépkocsit vezető férj, felesége, valamint három fiuk. A 4 éves kisfiú a helyszínen meghalt, az édesanyát és a 17 éves és a 16 éves fiukat súlyos sérülésekkel szállították a mentők kórházba. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta, hogy az autó közelében találtak rá a gépkocsit vezető férjre, aki feltehetően kimászott a gépjárműből. Az őrnagy beszámolt arról, hogy a férfit megszondáztatták - ittasnak bizonyult -, majd őt is kórházba szállították.

A Szalkszentmárton irányába tartó autó az 51-es út 67-es kilométerénél sodródott le, majd egy kerítésen keresztül egy ház melletti gyümölcsösben állt meg - tette hozzá a sajtóreferens. A sajtóreferens szerint még órákig teljes lesz az útzár a főút érintett szakaszán, a forgalmat földútra terelték.

Az M3-as autópályán egy nő meghalt, férfi utasa súlyos sérülést szenvedett amikor személygépkocsijuk a szalagkorlátnak ütközött. A 23 éves nő Budapest felé tartott, amikor a sztráda 69-es kilométerszelvényében, Hatvan határában az általa vezetett autó felakadt a szalagkorláton. A járművezető kirepült a kocsiból, és e helyszínen életet vesztette, a 26 éves sérültet kórházba szállították - tájékoztatta az MTI-t a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Soltész Bálint elmondta: a helyszínelés adatai szerint a balesetet az okozta, hogy a jármű megcsúszott a nedves úttesten. A nem sokkal este fél hét előtt történt baleset után a Budapest felé vezető fél útpályát a helyszínelés idejére teljes szélességében lezárták. A vizsgálat este fél kilenckor még tartott, a forgalmat a rendőrség mellékutakra tereli - mondta a referens.