A magyar rendőröket kritizálják az eltűnt külföldiek rokonai

Vágólapra másolva!
Az Európai Unióhoz fordulnak a Budapesten eltűnt francia diáklány, és a Győrben eltűnt amerikai állatvédő rokonai - írta a hétfői Blikk. A lapnak nyilatkozó hozzátartozók a magyar rendőrséget hibáztatják azért, hogy eddig nem hozott eredményt a nyomozás. Egyikük azt szeretné, ha a Scotland Yard, vagy az Interpol nyomozna az ügyben.
Vágólapra másolva!

"Ophélie édesapjával elvisszük mindkét ügyet az Európai Unióba. Európa minden országában egyforma közbiztonságra van szükség, ahhoz pedig az kell, hogy a magyar rendőrség is ugyanúgy végezze a munkáját, mint az osztrák vagy a francia hatóságok" - mondta a Blikknek a szeptember 10-én, Győrben eltűnt amerikai Eva Rhodes testvére, a Bécsben élő Majlath Judit.

Az állatvédőként elhíresült asszony nővére azt akarja elérni, hogy a Scotland Yard vagy az Interpol nyomozzon a Magyarországon eltűnt külföldiek után - olvasható a Blikkben. "Az az érzésem, hogy a magyar rendőrség nem is akarja megtalálni a testvéremet. Nagyon sok ellensége volt Evának" - állította a nő.

A december 4-én Budapestről eltűnt francia diáklány, Ophelie édesapja, Francis Bretnacher a Blikk szerint felháborodott, amikor tudomást szerzett Eva Rhodes eltűnéséről. "A rendőrségen engem úgy tájékoztattak, hogy ilyesmi Magyarországon húsz éve nem fordult elő. Külföldön igen jó Magyarország híre. Nem véletlenül döntöttünk úgy, hogy itt tanuljon a lányom. De már látom, hogy le kellene állni ezzel a pozitív országimázs propagandával. Aki ezért felelős, már az is bűnt követ el, mert félrevezetik a külföldieket - mondta a lapnak a férfi, aki úgy gondolja, hogy a lányát elrabolták.

A rendőrség azt közölte a lappal, hogy nagy erőkkel keresik Eva Rhodes-t, de mivel nem merült fel bűncselekményre utaló körülmény, a jogszabályok közigazgatási eljárásra kötelezik őket - mondta Kocsis Tünde, a Győr-MosonSopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hozzátette: két külön ügyről van szó, ezért a győri és a budapesti nyomozók nem működnek együtt. A BRFK-n nyolcfős csapat próbálja kideríteni, mi történt Ophélie-vel.