Menetelnek Párizsban a Budapesten eltűnt francia lányért

Vágólapra másolva!
Csendes menetet tartanak hétvégén Párizsban azért a francia diáklányért, Ophélie Bretnacherért, aki Budapesten tűnt el december elején. A rendőrség állítja, hogy eddig már több mint száz tanút hallgattak meg, a nyomozás azonban egyelőre nem vezetett eredményre.
Vágólapra másolva!

A Budapesten eltűnt francia diáklányt, Ophélie Bretnachert támogató menetet szerveznek a hét végén Párizsban - közölte a Le Figaro című francia újság kedden a honlapján. A megmozdulás szervezői arra kérik a résztvevőket, hogy vasárnap délután az Eiffel-torony mellett lévő Mars-mezőn gyülekezzenek, innen indul a csendes menet.

Az Erasmus-program keretében szeptember óta a Budapesti Corvinus Egyetemen tanuló lánynak tavaly december 4-én, a hajnali órákban veszett nyoma. Az egyetemista egyedül indult haza egy pesti szórakozóhelyről budai lakásába.

Táskáját - benne iratait és mobiltelefonját - a Lánchíd pesti oldalán találták meg. Térfigyelő kamerák felvételei szerint a lány a pesti oldalon felment a hídra, ám a budai oldalon - legalábbis gyalog - nem jött le.

A rendőrség korábban egy hét fős nyomozócsoportot állított fel, amely a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitánysággal és a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság búváregységeivel keresi a lányt. A rendőrség szerint eddig több mint száz tanút hallgattak meg, ám a meghallgatások során sem merült fel olyan körülmény, ami bűncselekmény elkövetésére utalna, vagyis arra, hogy elrabolták volna a lányt.

Ezt az után közölték a hatóságok, hogy a Blikk január elején azt írta, a lány apja december 30-án feljelentést tett a budapesti - majd másnap a párizsi - ügyészségen emberrablás, fogva tartás és személyes szabadság megsértése miatt. A Blikknek az apa azt állította, hogy lányát elrabolták.