Előzetesben az erőszakkal gyanúsított fiúk

Vágólapra másolva!
Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a két fiút, akik a gyanú szerint megerőszakoltak egy lányt az értelmi fogyatékos gyerekeknek otthont adó tiszalöki intézetben. A határozat nem jogerős, mert a gyanúsítottak fellebbezést nyújtottak be ellene.
Vágólapra másolva!

Az értelmi fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozó bentlakásos iskolában január 2-án délután két fiú a szobájukba hívta egyik diáktársukat, és mindketten megerőszakolták - írta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese, Nyakó Zsuzsanna közleményben. Hozzátette: az egyik gyanúsított december 21-én is megerőszakolta a lányt, akit január 2-án délelőtt a szobájában bántalmaztak is a fiatalok.

Az előzetes letartóztatás elrendelését a bírói végzés szerint a gyanúsításban szereplő bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya - a többek által elkövetett erőszakos közösülés 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető - indokolta.

A bíróság szerint tartani lehetne attól is, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megnehezítenék vagy meghiúsítanák a büntetőeljárást összebeszélésükkel. A végzés ellen a gyanúsítottak és a védőik fellebbezést nyújtottak be.