Korcsolyázók alatt szakadt be a jég a Balatonon

Vágólapra másolva!
Két helyszínen is beszakadt a jég korcsolyázók alatt pénteken a Balatonon, de mindkét eset szerencsésen végződött. Örvényesnél egy férfi és lánya esett a vízbe, Gyenesdiáson pedig egy férfi, mindhárman kijutottak a partra. A rendőrség figyelmeztet arra, hogy továbbra is veszélyes a Balaton jegén korcsolyázni.
Vágólapra másolva!

Délután riasztották a balatoni vízirendészetet, hogy Örvényes előtt olyan jégbeszakadást észleltek, amelybe két korcsolyanyom vezet - közölte Nagy Jenő, a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság megbízott vezetője. Nagy Jenő szerint a beszakadástól mintegy hetven méterre két pár korcsolyát, valamint vizes ruhákat találtak.

A korcsolya méretei valószínűsítették, hogy egy gyermek vagy nő, valamint egy férfi alatt szakadhatott be a jég, de minden bizonnyal sikerült kimenekülniük a hideg vízből. A vízirendészek és a vízimentők több órán át keresték a helyszínen az eltűnteket. Már éppen bekapcsolódott volna a kutatásba kutyákkal a Pest megyei Kutató-Mentő Szolgálat is, amikor a vízbe esett 54 éves férfi és 25 éves lánya telefonon jelentkezett, hogy már otthonukban, Veszprémben melegszenek, és jól vannak.

Nagy Jenő közölte, pénteken Gyenesdiásnál, a parttól egy kilométerre is beszakadt a jég egy 56 éves férfi alatt, aki Fenékpusztáról akart átkorcsolyázni Gyenesdiásra. Ő is megmenekült, miután segítségére siettek mások. A férfit jelenleg kórházi megfigyelés alatt tartják. A megbízott kapitány ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy veszélyes a Balaton jege, ezért mindenki csak a kijelölt jégpályákon vagy a sekély vizű strandok vize felett, vastag jégen korcsolyázzon.