Zálogként vitte el adósa barátnőjét egy borsodi férfi

Vágólapra másolva!
Az adóssága megfizetése elől elszaladó férfi barátnőjét vitte magával zálogba egy borsodi hitelező. A lány azonban sms-ben értesítette hozzátartozóit, akik szóltak a rendőröknek.
Vágólapra másolva!

Nem fizette meg adósságát egy bánhorváti férfi, ezért a barátnőjét vitte el "zálogba" a hitelezője - közölte Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság sajtósa. A férfi ellen - aki állítása szerint nem tudta, hogy bűncselekményt követ el - a kazincbarcikai rendőrkapitányság személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt indított eljárást.

Dobi szerint a hitelező kedden vonta kérdőre azt a férfit, aki nem egyenlítette ki tartozását. Az adós azonban a hitel kiegyenlítése nélkül elfutott a találkozóról. Ezzel egy időben érkezett meg a helyszínre a menetrend szerinti buszjárat, amiről leszállt az adós férfi barátnője, akit a gyanúsított az autójába tuszkolt, majd elhajtott vele.

Az elhurcolt lány azonban sms-ben értesítette hozzátartozóit, akik azonnal bejelentést tettek a rendőrségen. A kazincbarcikai rendőrök elrendelték a környékbeli útvonalak lezárását, ellenőrzését, így Bánhorváti közelében a járőrök rövid időn belül elfogták a férfit.