Kétmillióval vált köddé a bankrabló

Vágólapra másolva!
Kiterjesztette a keddi Flórián téri bankrablás elkövetője utáni keresést a rendőrség, mert továbbra sem találják az ismeretlen férfit. Nyomravezetői díjat még nem tűztek ki, de próbálnak minél jobb fotót közzétenni a rablóról. A könnyebben megsérült biztonsági őrt kórházba szállították. A rabló körülbelül kétmillió forinttal menekült el.
Vágólapra másolva!

Kiterjesztette a keddi Flórián téri bankrablás elkövetője utáni keresést a rendőrség - mondta az [origo]-nak Csillag Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese, aki azt ugyanakkor a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árulta el, hogy ez országos vagy a fővárosra kiterjedő kutatást jelent-e. A férfi kedden délután tört be a bankfiókba, túszt is ejtett, akit később elengedett, majd feltehetően egy közeli tízemeletes Miklós utcai panelházba menekült.

A sajtóreferens szerint a férfi a bankból több mint 2 millió forintot vitt el, de a kár felmérése a bankban még tart, így a pontos összeget egyelőre nem tudják. A rendőrség közzétett egy fotót, de szerdán valószínűleg egy jobb minőségű fényképet is megjelentetne a férfiról. Közölték személyleírását is: körülbelül 175-180 centiméter magas, 35 év körüli, a rablás idején zöld színű pulóvert és barna színű nadrágot viselt. Csillag Melinda elmondta, hogy nyomravezetői díjat egyelőre nem tűztek ki, de nem elképzelhetetlen, hogy később a díj kitűzése mellett dönt a rendőrség.

A rabló kedden délután két óra előtt nem sokkal akarta kifosztani az Erste Bank Flórián téri fiókját. A rablás során lövés is eldördült, de senki nem sérült meg, azt még vizsgálják, hogy hány lövést adott le a támadó.

A biztonsági őr könnyebben megsérült, miközben a rabló lefegyverezte, és dulakodtak, ezért mentővel a János kórházba szállították. "Felszíni sérülései voltak az orrán és a jobb csuklóján, amelyeket ambulánsan elláttunk, így felvenni sem kellett a férfit, a kezelés után azonnal hazamehetett" - közölte szerda délelőtt Balázs Magdolna, a kórház pr-munkatársa.

A bank munkatársai riasztani tudták a rendőröket, akik a helyszínre érve megzavarták a bankrablót, aki így elmenekült. Bár látták beszaladni a panelházba, a késő estig tartó kutatás ellenére nem találták meg. A lakásoknak a 90 százalékát tudták átnézni, körülbelül 20-25 lakás maradt hátra, ahová szerdán még visszamennek a járőrök. Egyes szemtanúk azt állították, hogy a rabló már korábban elmenekült a helyszínről egy személyautóval.