Rágalmaztás miatt indít eljárást az Airport Security

Vágólapra másolva!
Rágalmazás és becsületsértés miatt tesz büntető feljelentést a két, korábban sztrájkoló szakszervezet ellen az Airport Security Kft. A földi kiszolgálást végző cég vezetője, Szita János azt mondta, a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezetének állításával szemben cége sosem kapott munkaügyi bírságot, az pedig becsületsértés, hogy a sajtóban többször "rovott múltúnak" nevezték cégét a szakszervezetek.
Vágólapra másolva!

Folytonosan és sorozatosan, nagyobb nyilvánosság előtt elkövetetett rágalmazás és becsületsértés miatt tesz büntető feljelentést a korábban sztrájkot hirdetett két ferihegyi szakszervezet ellen a földi kiszolgálás feladatait végző Airport Security (AS) Kft. Ezt Szita János, a társaság ügyvezető igazgatója és egyben egyik tulajdonosa jelentette be csütörtökön.

Szita János azt mondta, hogy rágalmazásnak tartják a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) azon állítását, miszerint az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Felügyelőség (OMMF) számos esetben és több millió forint értékben szabott ki munkaügyi bírságot az AS-szel szemben.

Mint mondta, a cég immár 12 éve végzi a ferihegyi repülőtér földi kiszolgálását "a magyar polgári légi közlekedésben szereplők legnagyobb megelégedésével". A társasággal szemben soha, semmilyen pénzbírságot nem szabtak ki, a kiemelt adózónak számító AS ráadásul még csak tartozást sem halmozott fel működése során.

Szita János szerint a szakszervezetek becsületsértést követtek el azzal, hogy a sajtóban több alkalommal is "rovott múltúnak" nevezték a társaságot. Ezért az AS az ezt szóban is kijelentő Csorba Attila, a LESZ elnöke ellen személyesen is becsületsértési pert indít. Indítványozzák továbbá a szakszervezeti vezetők pénzbüntetését is.

Szita János azt mondta, hogy a médiában megjelent vádak miatt sajtó helyreigazítási kérelemmel is élni fognak. Az elmaradt üzletek és haszon miatti kártérítés érdekében pedig készen állnak polgári peres útra lépni, amennyiben a büntetőfeljelentés ügyében számukra kedvező döntés születik.

A mintegy 800 alkalmazottat foglalkoztató társaság egyebek mellett a fedélzeti karbantartást, valamint az épületek és repülőgépek biztonsági átvilágítását végzi a ferihegyi repülőtér mellett a sármelléki-, a debreceni, valamint a pécs-pogányi reptéren is.