Vágólapra másolva!
Ötödször írnak ki pályázatot az MTV elnöki posztjára. A tisztség tavaly március elején üresedett meg, miután lejárt Rudi Zoltán négyéves megbízatása.
Vágólapra másolva!

Újabb pályázatot ír ki a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége - közölte csütörtökön Czeglédi László, a testület vezetője. A kuratóriumi elnök szerint a napokban teszik közzé az ötödik jelentkezési felhívást. Március 11-én tartják a jelölési, annak sikere esetén, az újabb választási procedúrát.

Az elnökség hétfőn Sztaricskai Tamást jelölte a televízió elnökévé, aki korábban több multinacionális cég menedzsmentjében is helyet kapott. A döntést az MSZP-s, SZDSZ-es delegáltak, valamint az MDF támogatta. A jelölt azonban a megválasztásról határozó, 35 fős nagykuratórium tagjaitól nem kapta meg a kétharmados támogatást.

A tisztség tavaly március elején üresedett meg, miután lejárt Rudi Zoltán négyéves megbízatása. Ő volt a Magyar Televízió első olyan elnöke a médiatörvény 1995-ös elfogadása óta, akinek sikerült kitöltenie hivatali idejét.