Megint felgyújtottak autókat Csepelen

Vágólapra másolva!
Újabb hét autóban keletkezett kár gyújtogatás miatt Csepelen szombatra virradóra. Decemberben Csepelen öt autó gyulladt ki. A rendőrség egymillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki.
Vágólapra másolva!

Szombatra virradóra ismét autókat gyújtottak fel Csepelen - jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. A rendőrség szombat délutáni közleménye szerint az Árpád utcában hajnali kettő és háromnegyed három között ismeretlenek két autót gyújtottak fel, a tűz átterjedt még egy autóra, és az is kiégett. Ezután az ismeretlenek a Kossuth Lajos utcában felgyújtottak még két autót, a tűz miatt pedig másik két kocsi is kiégett - közölte a rendőrség.

A tűzoltók megfékezték a lángokat, és megállapították, hogy szándékos gyújtogatás történt. A tűzben senki sem sérült meg, az anyagi kár megállapítása folyamatban van.

December 26-án a XXI. kerületben nagyjából egy időben, nem azonos helyszíneken, de közel egymáshoz öt autó gyulladt ki. A rendőrség rongálás miatt indított eljárást, és Budapest rendőrfőkapitánya, Tóth Gábor egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel a Csepelen felgyújtott autók ügyében. A díjkitűzést fenntartják - olvasható a rendőrség szombati közleményében.

A gyújtogatás ismétlődése miatt Budapest Rendőrfőkapitányának Bűnügyi Helyettese központi hatáskörbe vonta az ügyeket, melyek felderítésében a Vagyonvédelmi Osztály és a Felderítő Főosztály munkatársai vesznek részt. A kerületben megerősítették a rendőri jelenlétet. Az este már elfogtak két férfit, akik felgyújtottak egy gépkocsit a XXI. kerületben - közölte a rendőrség.