Az ombudsman szerint hallomásból ismerte a Blikk a csepeli felvételt

Vágólapra másolva!
Csak közvetett beszámolókon alapszik a Blikk cikke, amelyben azt állította, megszerezte a csepeli kettős gyilkosság hangfelvételét - állapította meg az adatvédelmi biztos. Az ombudsman szerint a felvételen nem szerepelnek azok a mondatok, amelyeket a lap idézőjelben közölt, így valószínűleg nincs a birtokukban az eredeti felvétel.
Vágólapra másolva!

Nem valószínű, hogy a Blikk című napilap valóban megszerezte volna a csepeli kettős gyilkosság egyik áldozata által rögzített hangfelvételt - állapította meg Jóri András adatvédelmi biztos, aki hivatalból indított vizsgálatot az ügyben. Jóri hétfőn kiadott közleménye szerint a Blikk január 13-i számában idézett két, idézőjelben közölt mondat nem hangzik el a felvételen, a hangfelvétel segítségével rekonstruálható események egyes részletei azonban megtalálhatók a lap cikkében.

A tények arra utalnak, hogy az újság cikke közvetett beszámolón alapszik - írja az adatvédelmi biztos -, és "nem valószínűsíthető, hogy a hangfelvétel a nyomozó hatóságtól illetéktelen személyhez került volna". Jóri ugyanakkor felhívta a rendőrök figyelmét, hogy erősítsék meg a bűnjelek és a személyes adatok védelmét, illetve a munkatársak képzésével zárják ki az információszivárgás lehetőségét.

Csepelen, a Széchenyi utcában lévő alapítványi iskolában, január 7-én este meggyilkolták az intézmény vezetőjét és egyik tanárát. A rendőrség az iskola gondnokát és gazdasági helyettesét gyanúsítja. Az egyik áldozat, a 32 éves tanár rögzítette a beszélgetést, majd a gyilkosság hangjait is. A rendőrség korábban azt közölte, kegyeleti okokból és a nyomozás érdekében nem hozzák nyilvánosságra a felvételt.