A gyanú szerint 3,5 milliószor hamisították a Traubisodát

Vágólapra másolva!
Nyomozást rendelt el a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Traubisoda üdítőital hamisítása miatt - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint közel nyolcmillió forintos kárt okozott a hamisítás a védjegy tulajdonosának.
Vágólapra másolva!

Iparvédelmi jogok megsértésének gyanújával nyomozást rendelt el a közelmúltban a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Traubisoda üdítőital folytatódó hamisítása miatt - írja a Magyar Nemzet.

Az egyelőre ismeretlen tettes ellen folyó vizsgálat a Magyar Nemzet decemberi bejelentése nyomán indult meg. Eszerint egy fővárosi pékségben továbbra is megvásárolható Traubi néven egy olyan üdítő, amelyet nem a védjegy jogos használója, a debreceni Ráthonyi Kft., hanem a Salamon Berkowitzhoz köthető Tra-Üdi Zrt. gyárt.

Az újabb büntetőeljárás érdekessége, hogy tavaly ősszel már vádemeléssel zárult egy nyomozás Berkowitz és egyik cégtársa ellen áru hamis megjelölése és jelentős vagyoni hátrányt okozó, folytatólagosan elkövetett iparjogvédelmi jogok megsértése miatt.

A vádirat szerint Salamon Berkowitzék 2005 és 2007 között több mint 3,5 millió olyan üdítőitalt állítottak elő, amelynek címkéje, illetve magának a palacknak a megjelenése sértette az eredeti Traubi védjegyeit. Ezzel becslések szerint csaknem nyolcmillió forintos kárt okoztak a védjegy tulajdonosának, az osztrák a Warmpex AG-nek és a védjegy jogos használójának, a Rátonyi Kft-nek.