Tömegbaleset miatt útzár az M3-ason

Vágólapra másolva!
Lezárták az M3-as autópályát Hort és Gyöngyös között a Nyíregyháza felé vezető oldalon, miután nyolc különböző baleset történt péntek délután. A balesetekben négy ember súlyos, egy könnyebb sérüléseket szenvedett. Az útpályák megtisztítása péntek éjfélig is elhúzódhat.
Vágólapra másolva!

Lezárták az M3-as autópályát Hort és Gyöngyös között a Nyíregyháza felé vezető oldalon, miután a szakaszon a sűrű ködben nyolc különböző helyszínen történt baleset péntek délután. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a balesetekben négy ember súlyos, egy könnyebb sérüléseket szenvedett.

Az autópálya 66. és 74. kilométere között bekövetkezett, többségében koccanásos balesetekben esetenként 2-3 autó szaladt össze a ködben - mondta Magyar Attila, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője.

Mint mondta, az ütközések nyomán az útpályát törmelék borítja, amelynek eltakarítása várhatóan péntek éjfélig is elhúzódhat. Csak azt követően nyithatják meg a hatóságok a forgalom előtt a Hort és Gyöngyös közötti sztrádaszakaszt, addig a forgalmat kerülőutakra terelik.

A műszaki mentőknek csak a könnyű sérült kiszabadításánál kellett közreműködniük, a súlyos sérültek ugyanis kirepültek a gépjárművekből.