Vágólapra másolva!
Újra elindult hétfőn a 4-es metró déli alagútfúró pajzsa - közölte a DBR Metró Projekt Igazgatóság. A pajzs a tervek szerint február második felében érheti el a Szent Gellért téri megállót.
Vágólapra másolva!

A DBR Metró Projekt Igazgatóság közleménye szerint az északi fúrópajzs már egy hete a megálló előtt áll, arra várva, hogy az építtető befejezze az állomás és a hozzá kapcsolódó peronalagutak belső falazatait. A pajzsok csak a munkálatok befejezése után érkezhetnek meg a Duna-parti állomásra.

A kivitelező tervei szerint a déli pajzs február második felében érheti el a Szent Gellért téri megállót. A jelenleg folyó párhuzamos munkálatokkal hamarosan befejeződik a budai oldali alagútépítés - írta a DBR. A pajzsok útjuk feléhez közelednek, tavasszal a Duna alatt, majd a pesti oldalon folytatódik az alagútépítés.

A DBR szerint a 7,5 kilométeres szakasz pesti felén is többször előfordulhat majd, hogy átmenetileg leállnak, aztán újraindulnak a pajzsok, ahogy azt az építkezés menete, illetve a választott technológia megkívánja.