Intenzív osztályra került a pécsi polgármester

Vágólapra másolva!
Intenzív osztályon kezelik Tasnádi Péter pécsi polgármestert - tudta meg az MTI. A szocialista politikus tavaly jelentette be, hogy rákos, helyettese szerint egy hete betegállományba vonult, és azóta nem vesz részt hivatalos programokon.
Vágólapra másolva!

Betegállományban van Tasnádi Péter, Pécs polgármestere - közölte Tóth Bertalan, a baranyai megyeszékhely alpolgármestere hétfőn. Az MTI úgy tudja, hogy a szocialista politikus kórházban van és intenzív osztályon kezelik.

Tóth Bertalan nem kívánt részleteket közölni Tasnádi egészségi állapotáról, mindössze annyit jegyzett meg, hogy a polgármester január 19. óta van táppénzen, emiatt nem vesz részt hivatalos programokon, s nem tudta vállalni a legutóbbi, múlt hét csütörtöki közgyűlés ülésének vezetését. Az alpolgármester hozzátette: Tasnádi Pétert távolléte alatt ő helyettesíti.

Tasnádi tavaly májusban jelentette be, hogy daganatos betegségben szenved. "Magamért és a családomért eldöntöttem, hogy le fogom küzdeni, eldöntöttem, hogy meggyógyulok, és eldöntöttem, hogy tovább fogok dolgozni. Kitöltöm 2010-ig szóló mandátumomat a város élén, és e munkához szívesen veszem a támogatást" - mondta.

A polgármester mellett kiállt a városi közgyűlés ellenzéki Fidesz-KDNP frakciója is, melynek tagjai elismeréssel adóztak a betegségét felfedő polgármester bátorsága, nyíltsága előtt, egyúttal támogatásukról biztosították őt, remélve, eredményesen tudja felvenni a harcot a betegséggel szemben, s végül legyőzi azt.