Veres szerint jó vétel volt az autója

Vágólapra másolva!
Jó vétel volt Veres János pénzügyminiszter szerint a 14 millió forintba kerülő Audija, mert a VPOP-n keresztül a piaci árnál jóval olcsóbban sikerült hozzájutni - írja a Blikk. A hétvégén derült ki: a miniszter és egyik államtitkára tavaly összesen 22 millió forintért kapott autót.
Vágólapra másolva!

Az Audi legújabb A6-os szériájának 3000 köbcentis turbó változatát kapta meg Veres János pénzügyminiszter. Szakállamtitkára, Kovács Álmos egy nyolcmilliós VW Passathoz jutott hozzá a Magyar Nemzet szombati cikke szerint. Veres járműve 14 millió forintba került. A pénzügyminisztérium azzal védekezett, hogy elhasználódott a pénzügyminiszter és a szakállamtitkár korábbi kocsija, és muszáj volt lecserélni.

A Blikk informácói szerint az autó a központosított közbeszerzésből származott, hanem a VPOP-n keresztül jutott hozzá a miniszter. A lapnak Veres azt nyilatkozta, a járművekhez a piaci űárnál olcsóbban jutottak hozzá. "A szolgálati gépkocsi közbeszerzési eljárással volt beszerezve, ilyen eljárás a VPOP-nél volt év közben, ennek révén számottevően olcsóbban szerezhettük be a járműveket, mint egyébként a piaci ára lenne ugyenezeknek" - mondta Veres.

A miniszter hozzátette: kétharmados áron jutottak a kocsihoz a VPOP-n keresztül, azaz 21 millió helyett 14 milliórét. A korábbi autója rossz műszaki állapotban volt, nem bírta a folyamatos használatot. Veres szerint szabályszerű volt a VPOP eljárása.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tavaly év végén adott utasítást arra, hogy a gazdasági válság miatt a minisztériumoknak vissza kell fogniuk autó-, telefon- és bútorbeszerzéseiket.