Kiraboltak egy bankot a Duna Plazában

Vágólapra másolva!
Kiraboltak egy Váci úti bevásárlóközpontban lévő bankfiókot - közölte a rendőrség. A rablás a Duna Plaza egyik bejáratához közeli UniCredit bankfiókjában történt, a rendőrség lezárta a bank környékét, ahol jelenleg is folynak a kihallgatások a közeli üzletek dolgozói szerint. Szerda reggel már egy pénzszállítót is kiraboltak az óbudai Eurocenternél.
Vágólapra másolva!

Újabb bankot raboltak ki Budapesten szerda délelőtt, ezúttal egy Váci úti bevásárlóközpontban lévő bankfiókot fosztott ki egy ismeretlen elkövető - közölte a rendőrség.

Szerdán 10 óra 25 perc körül egy 30 év körüli fegyveres férfi ment be a Duna Plázában található bankfiókba és a bevétel átadására szólította fel az alkalmazottakat, majd a zsákmányolt készpénzzel távozott. A rendőrség szóvivője szerint lövés nem dördült el, személyi sérülés nem történt. A bűncselekmény után gyalog hagyta el a helyszínt a férfi, aki 170 centiméter magas, fekete baseball sapkát és napszemüveget viselt, az orra pedig le volt ragasztva. A helyiségben többen tartózkodtak, ügyfelek és alkalmazottak egyaránt. A bankban helyszínelnek.

A rablás az UniCredit bankfiókjában történt - mondták az [origo]-nak több közeli üzlet dolgozói. A bankfiókhoz közeli átjárót lezárták, jelenleg nagyjából öt banki alkalmazott és tíz rendőr látható a helyszínen - mondta egy közeli tisztító alkalmazottja. Az UniCredit bankfiók a Duna Plaza parkolóház felőli földszinti bejáratánál található, a tettes így viszonylag könnyen elmenekülhetett - mondta a férfi. A megkérdezett közeli üzletekben dolgozók nem vették észre a bankrablást, csak akkor figyeltek fel az eseményekre, amikor megérkezett a rendőrség, és lezárta a bank környékét.

Forrás: MTI
A rablás közben készült biztonsági felvétel egy kockája

Szerda reggel egy pénzszállítót is kiraboltak a fővárosi Eurocenternél. A rendőrség szerint egy fegyveres fél 8 körül felszólította egy pénzszállító cég munkatársát, hogy adja át neki a pénzes zsákokat, a pénzszállító engedelmeskedett. A bűncselekmény az épületben zajlott, személyi sérülés nem történt. A rendőrség nem tudja, hogy mennyi pénzt vitt el a rabló. A pénzszállító kirablásáról itt olvashat részleteket.

A rendőrség sajtóügyeletese az [origo]-nak azt mondta, egyelőre nem lehet kijelenteni, hogy bármiféle összefüggés lenne a két szerdai bűncselekmény között, munkatársai mindenesetre a korábbi esetekkel összevetik, van-e hasonlóság.