106 képviselő még nem nyilatkozott vagyonáról

Vágólapra másolva!
Eddig 280 parlamenti képviselő adta le 2008-as vagyonnyilatkozatát, 106 képviselőnek még van ideje erre hétfőn estig. A vagyonnyilatkozatok február 3-án kedden lesznek elérhetők az országgyűlés honlapján.
Vágólapra másolva!

Péntek délelőttig 280 országgyűlési képviselő adta le vagyonnyilatkozatát, a maradék 106-nak hétfőig van erre lehetősége - mondták az [origo]-nak a parlament mentelmi bizottságának irodáján. A határidő február 2. este nyolc óra. A 2008-as vagyonnyilatkozatok február 3-án délelőtt lesznek elérhetők a parlament honlapján. A nyilatkozatoknak a képviselők 2008. december 31-i vagyoni helyzetet kell tükröznie.

Aki nem adja le időben a nyilatkozatot, nem kaphat tiszteletdíjat és nem gyakorolhatja képviselői jogait - figyelmeztette a képviselőket Szili Katalin házelnök korábbi levelében, amelyben a nyilatkozatok elkészítésére szólította fel a képviselőket.

A képviselőknek a következőkről kell nyilatkozniuk: ingatlanaikról, autóikról, vízi vagy légi járműveikről, műkincseikről, befektetéseikről, megtakarításaikról, tartozásaikról. Azt is be kell vallaniuk, hogy mely cégekben van érdekeltségük, a hozzájuk kötődő cégek kaptak-e állami támogatást, és nyilatkozniuk kell a képviselőként kapott juttatásaikról, ajándékaikról is.