Lemondott a cigány gárda kezdeményezője

Vágólapra másolva!
Lemondott győri képviselői mandátumáról Pádár László, aki korábban a cigány önvédelmi gárda megalakítását kezdeményezte. Pádert többször lemondásra szólította fel a helyi Fidesz, a politikus ezután közleményt adott ki visszavonulásáról. Nem sokkal korábban a cigány gárda ötletét is visszavonta.
Vágólapra másolva!

Lemondott mandátumáról az MSZP győri képviselője, Pádár László, a cigány önvédelmi gárda megalakításának kezdeményezője, aki döntéséről közleményt adott ki. Nem sokkal korábban visszavonta a cigány önvédelmi gárda megalakítására vonatkozó kezdeményezését.

Borkai Zsolt (Fidesz) győri polgármester szerdán sajtótájékoztatón szólította fel Pádár Lászlót, a cigány önvédelmi gárda megalakításának kezdeményezőjét arra, hogy ebbéli szándékáról mondjon le. Az önkormányzat többségi Fidesz-frakciója felszólította az MSZP-frakciót, hogy határolódjon el Pádár Lászlótól. Somogyi Tivadar Fidesz-frakcióvezető közölte: frakciójuk felkérte az MSZP képviselőcsoportját és a szocialista párt győri városi szervezetét, hogy Pádár Lászlót vonja vissza a városi közgyűlésből és minden funkciójáról mondassa le.

Nem sokkal a sajtótájékoztató után Pádár László, a Győr-Moson-Sopron Megyei Cigányok Érdekvédelmi Szövetségének elnöke közleményben tudatta, hogy a cigány önvédelmi gárda megalakítására tett javaslatát visszavonja. Később újabb közleményben hozta nyilvánosságra, hogy lemond a győri közgyűlés szocialista frakciójában viselt képviselői mandátumáról.

Az MSZP győri elnöksége szerda este kiadott közleményében sajnálatosnak nevezte, hogy "a cigányságért hosszú ideje elismert erőfeszítésekkel fáradozó Pádár László képviselő a cigányság súlyosbodó problémái, az ezzel együtt erősödő rasszizmus következtében át nem gondolt kijelentését követő lemondása ilyen szerencsétlen körülmények között történik". Hozzátették: remélik, hogy Borkai Zsolt polgármesternek a "város polgárainak biztonságáért érzett felelőssége kiterjed az esetek többségében hátrányos helyzetben lévő (...) emberek megvédésére is".