601 darab hamis húszezrest foglaltak le Esztergomban

Vágólapra másolva!
Tizenkét millió forint értékű hamis pénzt foglaltak le esztergomi nyomozók egy 29 éves férfinál. A hamis pénzeket valószínűleg Kiskunfélegyházán állították elő.
Vágólapra másolva!

Tizenkét millió forint értékű hamis pénzt találtak az esztergomi nyomozók egy helyi étteremben - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök lakossági bejelentésre szerdán vonultak ki az egyik esztergomi étterembe, ahol egy lopás miatt körözött, 29 éves esztergomi férfira bukkantak. A nála lévő papírzacskóban 601 darab hamis húszezres volt. A szálak Kiskunfélegyházára vezettek, ahol az egyik lakásban nyomtatókat, fénymásolót és számítógépet foglalt le a helyi rendőrség, valamint őrizetbe vettek egy 28 éves sárvári férfit.

A lakásban nem találtak hamis bankókat, az pedig még kérdéses, hogy milyen kapcsolat volt az esztergomi férfi és a kiskunfélegyházi hamisító között. Bár a rendőrség szerint a hamis pénz silány minőségű, a csalóknak a hétvégén három bankjegytől is sikerült megszabadulniuk. Azt a 17 éves esztergomi nőt és 19 éves társát, akik a gyanú szerint egy boltban, illetve két pizza futárnak fizettek a hamis pénzzel, a rendőrök előállították.