Repülőgépet loptak a bajai reptérről

Vágólapra másolva!
Elloptak egy repülőgépet a bajai reptérről. A gépet még január végén hagyta az őrizetlen repülőtéren a pilóta azzal, hogy később elviszi, ám mire visszatért már nem találta ott. A rendőrség lajstromszáma alapján körözi a Cessnát.
Vágólapra másolva!

Elloptak egy Cessna típusú kisrepülőgépet a bajai repülőtérről - közölte honlapján a rendőrség. A 27 millió forint értékű repülőgép egy kecskeméti férfi tulajdonában volt. A gépet valamikor január 30. és február 4. között vitték el ismeretlen tettesek.

A 30 éves repülőgéppel utoljára a tulajdonos fia repült január 30-án, aki repülés közben rosszul lett, ezért leszállt a legközelebbi - a bajai - reptéren. A gépet kipányvázta, majd otthagyta a bekerítetlen, őrizetlen repülőtéren, azzal, hogy egy másik alkalommal érte megy - mondta az [origo]-nak Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Amikor azonban február 4-én érte ment, már nem volt ott a repülő. Ekkor értesítette a rendőrséget.

A nyomozók egyelőre nem találtak arra utaló jelet, hogy a gépet közúton szállították volna el - nem kizárt, hogy elrepültek vele a tolvajok. A rendőrség a lajstromszám alapján körözi a gépet.