Új ruhába öltözhetnek a BKV-sok

Vágólapra másolva!
Mostanra késtzültek el a BKV új formaruhái, a dolgozók a napokban vehetik át a téli és majd a tavaszi kollekciót - közölte a BKV. Arról, hogy átöltöztetik a dolgozókat, 2007-ben döntött a cég. Az új ruhákban több lesz a természetes anyag, kevesebb a műszál.
Vágólapra másolva!

Új formaruhát kapnak a BKV dolgozói, akik a következő napoktól folyamatosan vehetik át előbb a téli, majd a nyári kollekciót - közölte a közlekedési társaság pénteken. Az új, Makány Márta által tervezett formaruhákról a közleményben mindössze annyi olvasható, hogy azok "megtartották az elegáns, visszafogott külsőt", s színben illeszkednek a BKV arculatához. A cég szerint a ruhákat az EMEF Zrt. szállítja, amellyel a közbeszerzési eljárás eredményes lezárása után tavaly szeptemberben kötöttek szerződést. Az eddigi uniformisok - kisebb-nagyobb változtatásokkal - a 80-as évek elejétől voltak használatban.

Az új ruhát a sofőrök és jegypénztárosok kívánságait figyelembe vételével alakították ki, több pamutot és a lent használtak fel, a műszálas anyagokat mellőzték - közölte a cég 2007 májusában, amikor bemutatták az új kollekciót. Az új formaruha domináns színe továbbra is a sötétkék, de a kiegészítőkben megjelent az élénkzöld is. A tervező akkor azt mondta, az új ruhák azoknak is jól állnak majd, akik nem modellalkatúak.

Itt megnézheti a ruhák 2007-es bemutatóját:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=j1LAzJn2mGRI8B0K

A most átadott ruhák megyeznek a 2007-ben bemutatott kollekcióval - mondta az [origo]-nak Kiricsi Karola, a BKV szóvivóje, aki szerint a bemutató és a bevezetés között eltelt hosszú idő oka, hogy nehezen találtak a olyan gyártót, aki megfelelő mindőségben tudta előállítani a ruhákat.