Hatvan új rendőrőrs felállítását követeli a Fidesz

Vágólapra másolva!
Hatvan új rendőrőrs létrehozását és háromezer rendőr munkába állítását követeli a Fidesz. A párt elnökségének közleménye szerint a kormány származás alapján mentegeti a bűnelkövetőket, ahelyett, hogy kézre kerítené az elkövetőket.
Vágólapra másolva!

Azt követeli a Fidesz, hogy "a kormány hozzon létre 60 új rendőrőrsöt, és tegyen intézkedéseket a törvény szerint hiányzó háromezer rendőr munkába állítása érdekében" - közölte kedden a párt elnöksége. "Tűrhetetlen, hogy a kormány nem tudja és nem is akarja garantálni az emberek életének, családjának és vagyonának biztonságát, a védelem mindenkit megillető jogát" - olvasható a közleményben, amely szerint a közbiztonság ezért nem állítható helyre a kormány távozása nélkül.

A Fidesz elnöksége szerint "itt az ideje az őszinte egyenes beszédnek", ezért ki kell mondani, hogy "a cigány származású emberek által elkövetett súlyos bűncselekmények száma aggasztó módon növekszik". "Követeljük, hogy a kormány a bűnelkövetők származás alapján való mentegetése helyett kerítse kézre az elkövetőket" - tették hozzá.