Bojkottálják a Magyar Hírlapot az állami intézmények

Vágólapra másolva!
Minden állami intézmény és állami tulajdonú vállalat lemondja a Magyar Hírlap előfizetését, és reklámokat sem jelentetnek meg a napilapban annak hétfőn megjelent, Betelt a pohár című cikke miatt - erre utasította Gyurcsány Ferenc az összes állami szervet. Az igazságügyi miniszternek jogi lépéseket kell tennie az írás miatt.
Vágólapra másolva!

"A Magyar Hírlap hétfői számában megjelent Betelt a pohár című cikket követően Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is azt gondolja, hogy betelt a pohár, arra kéri valamennyi állami intézményt és állami tulajdonú vállalatot, hogy szüntesse meg a lap előfizetését" - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő. Ezen túlmenően a kormányfő az illetékes vagyonkezelő szervezeten keresztül arra utasítja az érintett állami vállalatokat, hogy szüntessék be a fizetett hirdetések és a reklámok megjelentetését a Magyar Hírlapban.

Gyurcsány Ferenc arra utasítja Draskovics Tibor rendészeti és igazságügyi minisztert, hogy készítse elő a megfelelő sajtóetikai vagy jogi eljárást a Betelt a pohár című írással kapcsolatban - tette hozzá a kormányszóvivő.

A Betelt a pohár! című cikket Bayer Zsolt írta a lap véleményrovatába. A teljes oldalas írásban azt fejti ki, hogy a közelmúltban történt több bűncselekményt romák követtek el - akiket gyilkos állatnak nevez -, de ezt szerinte nyíltan nem mondhatják ki a hatóságok és a rendőrök. Bayer arra szólítja fel az SZDSZ-t és az MSZP-t, hogy kérjenek bocsánatot a magyar társadalomtól, a rendőröknek pedig adjanak tűzparancsot arra az esetre, ha megtámadják őket, mint az Hevesben is történt.