Lebukott a rablómesével sikkasztó postás

Vágólapra másolva!
Csak rablómese volt az a támadás, amit egy szekszárdi postás talált ki, hogy így tehessen zsebre harmincezer forintot. A kézbesítő azt vallotta a rendőrségnek, hogy egy késes támadó vette el tőle a pénzt, nagyszabású rendőri mozgósítás után azonban kiderült, hogy nem volt semmiféle támadás. A postás sikkasztásért és hatóság félrevezetéséért akár két-két év börtönt is kaphat.
Vágólapra másolva!

Nem rabolták ki kedden azt a szekszárdi postást, aki azt állította, hogy késsel kényszerítették a nála lévő pénz átadására. A postai alkalmazott csak kitalálta a történetet, és maga tette el a hiányzó pénzt, ezért most sikkasztással és a hatóság félrevezetésével gyanúsítják - közölték rendőri vezetők szerdán.

A postás korábbi bejelentése szerint kedden egy épület lépcsőházából kilépve egy ismeretlen támadott rá. A támadó a postás szerint kést szorított a nyakához, ő pedig átadott neki harmincezer forintot.

Miután a kitalált bűnesetet bejelentette, a rendőrség öt ponton kezdte el ellenőrizni a városból kivezető utakat, és a szekszárdi autóbusz-állomáson is minden buszt átvizsgáltak. A kapitányságon 43 rendőrt mozgósítottak, az állítólagos rablót ennek ellenére nem sikerült elfogni - közölte Szabácsi Szabolcs, a szekszárdi kapitányság közrendvédelmi osztályvezetője a szerdai sajtótájékoztatón.

Réti László bűnügyi osztályvezető az elmondottakhoz hozzátette: eközben folyamatosan hallgattak meg tanúkat, de a postás által megadott személyleírás alapján senki nem látta az állítólagos tettest. Egy idő után felvetődött a gyanú, hogy az eset nem történhetett meg úgy, ahogy azt a postás elmondta. A sértett később ellentmondásba keveredett korábbi vallomásával, majd beismerte, hogy a hiányzó 30 ezer forintot ő tette el, s azzal tartozásait rendezte.

Varga Péter szekszárdi rendőrkapitány elmondta, hogy a 34 éves szekszárdi férfi több éve dolgozik a postán. A rendőrség sikkasztás és a hatóság félrevezetése miatt indított ellene eljárást; mindkét bűncselekmény két év börtönnel büntethető.

A kapitányságvezető kérdésre válaszolva kitért arra: nem összesítették, mennyibe került a forrónyomos akció. A költségeket polgári perben követelhetik a postástól - tette hozzá.