Nincs gyanúsítottja a Teve utcai lövöldözésnek az ügyészség szerint

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Főügyészség szerint a rendőrségnek lehet ugyan elképzelése a Teve utcai székház elleni támadókról, de a gyanú nem megalapozott, így nem lehet gyanúsítottként kihallgatni a feltételezett elkövetőket. Bencze József országos rendőrfőkapitány szerdán jelentette ki, hogy van "gyanúsítotti körük", csak az ügyészség engedélyére várnak.
Vágólapra másolva!

Nem megalapozott a rendőrség gyanúja a Teve utcai székház elleni támadással kapcsolatban, így nem lehet gyanúsítottként kihallgatni a feltételezett elkövetőket - közölte csütörtökön a Fővárosi Főügyészség. Korábban, a rendőrség évértékelő értekezletének szünetében Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter azt mondta, amint az ügyészség megadja a szükséges engedélyeket, a rendőrség utánajár a gyanújának a támadás ügyében.

Bencze József országos rendőrfőkapitány szerdán számolt be az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén a 2007 februárjában történt támadás ügyében folyó nyomozásról. Azt mondta, a rendőröknek van "gyanúsítotti körük", de vitában állnak az ügyészséggel, amely nem engedi, hogy nyílttá tegyék a nyomozást, vagyis gyanúsítottként hallgassák ki a feltételezett elkövetőket.

A nyomozás jelenlegi szakaszában a rendőrség számtalan tanút meghallgatott, hatalmas mennyiségű bejelentést ellenőrzött le, azonban az eddig beszerzett bizonyítékok nem elegendőek ahhoz, hogy bárkit bűncselekmény elkövetésével megalapozottan, törvényesen meg lehetne gyanúsítani - írta közleményében a Fővárosi Főügyészség. A vádhatóság arra emlékeztetett, hogy a gyanúsítotti kihallgatásához "személyhez kötődő, a cselekmény elkövetését konkrétan alátámasztó, megalapozott gyanúra van szükség". Ennek hiányában a gyanúsítás törvényellenes.

Máig ismeretlen elkövetők 2007. február 13-án hajnalban adtak le géppisztolyból nem célzott lövéseket a rendőrség XIII. kerületben lévő Teve utcai székházára. Tizenöt lövés érte a Rendőrségi Igazgatási Központját az épület kilencedik és tizenharmadik emelete között, és csaknem 15 millió forintos kár keletkezett az épületben. A rendőrség korábban ötmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel a tettesek kézre kerítésére.